Kakaové řezy s vanilkovým krémem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
62 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
3 g
Cukr
113 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
  • 2
    Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.
  • 3
    Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.
  • 4
    Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.