Kakaové řezy s vanilkovým krémem
45 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr moučkový
- 5lžicVoda pitná
- 25gramůKakao
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na krém
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 500mililitrůMléko plnotučné
- Na pěnu
- 250gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- Na posypání
- 150gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
62 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
3 g
Cukr
113 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
- 2Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.
- 3Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.
- 4Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.