Kakaové sněhové pečivo

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
664 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 90C.
  • 2
    Z bílků a lžíce cukru krystal ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    Zbylý cukr nasypeme do kastrůlku,přilijeme 3lžíce vody a necháme vařit,dokud cukr nezkaramelizuje na hustý sirup.
  • 4
    Za stálého míchání sirup pomalu vlijeme do připraveného sněhu a mícháme, dokud hmota nevychladne.Poté přidáme kakao a moučkový cukr a hmotou naplníme cukrářský sáček.
  • 5
    Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme kopečky sněhu.Pečeme cca 2hodiny v troubě s pootevřenými dvířky.Hotové kopečky necháme vychladnout v zavřené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.