Kakaové sušenky s bílou čokoládou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 150gramůCukr krupice
    • 40gramůKakao
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
  • Poleva
    • 150gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V míse smícháme máslo s cukrem tak, aby vznikl hladký krém. Do krému postupně přimícháváme kakao, mouku, jedlou sodu a kypřící prášek do pečiva. Vše vymícháme v hladké těsto.
  • 3
    Z těsta odebereme vždy kousek, vyválíme z něj kuličku a poté z něj vytvoříme placičku. Takto připravené placičky klademe na plech.
  • 4
    Vložíme plech do trouby a sušenky pečeme asi 15 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
  • 5
    Bílou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Rozpuštěnou čokoládou polijeme kakaové sušenky.
  • 6
    Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.