Kakaovo-kávový dort s kaštanovým pyré

62 min.
Itálie

Ingredience

  • Na vytření formy
  • Těsto
    • 120gramůKakao - prášek
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžičkySoda jedlá
    • 230gramůCukr krupice
    • 260gramůKaštanové pyré
    • 2kusyVejce slepičí
    • 230mililitrůMléko odtučněné
    • 230mililitrůKáva mletá
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Uvařená káva
    • 3decilitryVoda pitná
    • 230gramůKáva mletá
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout.
  • 2
    Do mísy prosejeme hladkou mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Promícháme, přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci, kaštanové pyré a rozšlehaná vejce. Znovu promícháme, přilejeme mléko a vypracujeme těsto. Nakonec postupně za stálého míchání přilijeme studenou kávu a těsto důkladně vymícháme.
  • 3
    Těsto vlijeme do uzavíratelné vymazané formy, povrch těsta uhladíme a formu s těstem vložíme do středu trouby. Pečeme 45 minut. V polovině pečení můžeme povrch dortu zakrýt pečícím papírem. Špejlí píchneme do dortu, abychom zjistili, že je dort upečený (nesmí se na špejli těsto nalepit).
  • 4
    Upečený dort necháme 5 minut chladnout, pak formu otevřeme a odstraníme. Dort poprášíme kakaem, po vychladnutí ho rozkrájíme na porce, které dáme na servírovací talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.