Kakaovo-kávový dort s kaštanovým pyré
62 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 250lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 120gramůKakao - prášek
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySoda jedlá
- 230gramůCukr krupice
- 260gramůKaštanové pyré
- 2kusyVejce slepičí
- 230mililitrůMléko odtučněné
- 230mililitrůKáva mletá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Uvařená káva
- 3decilitryVoda pitná
- 230gramůKáva mletá
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout.
- 2Do mísy prosejeme hladkou mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Promícháme, přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci, kaštanové pyré a rozšlehaná vejce. Znovu promícháme, přilejeme mléko a vypracujeme těsto. Nakonec postupně za stálého míchání přilijeme studenou kávu a těsto důkladně vymícháme.
- 3Těsto vlijeme do uzavíratelné vymazané formy, povrch těsta uhladíme a formu s těstem vložíme do středu trouby. Pečeme 45 minut. V polovině pečení můžeme povrch dortu zakrýt pečícím papírem. Špejlí píchneme do dortu, abychom zjistili, že je dort upečený (nesmí se na špejli těsto nalepit).
- 4Upečený dort necháme 5 minut chladnout, pak formu otevřeme a odstraníme. Dort poprášíme kakaem, po vychladnutí ho rozkrájíme na porce, které dáme na servírovací talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.