Kakaovo-smetanový dezert

30 min.
Švédsko

Ingredience

  • Kakaový krém
    • 1kusVejce slepičí
    • 4lžíceKakao
    • 80gramůCukr krupice
    • 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1litrVoda pitná
  • Namočená želatina
  • Na ozdobu
    • 4lžíceČokoláda 70% kakao
  • Vodní lázeň
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
150 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.
  • 2
    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.
  • 3
    Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.