Kakaovo-smetanový dezert
30 min.
Ingredience
- Kakaový krém
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceKakao
- 80gramůCukr krupice
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
- Namočená želatina
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceŽelatina
- Na ozdobu
- 4lžíceČokoláda 70% kakao
- Vodní lázeň
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
150 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.
- 2Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.
- 3Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.