Kakaovo - smetanový likér
30 min.
Ingredience
- 100gramůKakao - prášek
- 20mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůSirup cukrový
- 150gramůCukr hroznový (glukóza)
- 30mililitrůGriotka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky. Pokud je to možné, použijeme co nejvíce odtučnělé kakao.
- 2Při 40°C přidáme cukrový sirup a glukózu. Směs důkladně promícháme, pak do ní zašleháme žloutky, které jsme si předtím rozšlehali v 1/5 dl mléka.
- 3Směs necháme zchladnout na 25°C, pak přimícháme 30 ml po malých dávkách vysokoprocentní třešňový destilát. Následně směs mixujeme asi 2 minuty.
- 4Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 1 měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.