Kakaovo - smetanový likér

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůKakao - prášek
    • 20mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 200mililitrůSirup cukrový
    • 150gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 30mililitrůGriotka
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky. Pokud je to možné, použijeme co nejvíce odtučnělé kakao.
  • 2
    Při 40°C přidáme cukrový sirup a glukózu. Směs důkladně promícháme, pak do ní zašleháme žloutky, které jsme si předtím rozšlehali v 1/5 dl mléka.
  • 3
    Směs necháme zchladnout na 25°C, pak přimícháme 30 ml po malých dávkách vysokoprocentní třešňový destilát. Následně směs mixujeme asi 2 minuty.
  • 4
    Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 1 měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.