Kakaový dort s oříškovým krémem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3251 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
102 g
Sacharidy
579 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, lehce vmícháme rozšlehané žloutky a směs kakaa, škrobu a cukru. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme krémy. Na oříškový krém v mléce rozšleháme škrob s cukrem, žloutek a svaříme za stálého míchání. Směs necháme prochladnout a vmícháme po částech máslo a opražené mleté oříšky. Na smetanový krém dobře ušleháme smetanu se ztužovačem.
  • 3
    Upečený vychladlý korpus natřeme oříškovým krémem a necháme dobře ztuhnout. Na krém navršíme ušlehanou šlehačku a přelijeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády s olejem ve vodní lázni. Před podáváním necháme dort dobře ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.