Kakaový dort s oříškovým krémem
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceKakao
- 40gramůCukr moučkový
- 200lžicMaizena - kukuřičný škrob
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- Na oříškový krém
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy lískové
- Na polevu
- 200gramůČokoláda na vaření
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na smetanový krém
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3251 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
102 g
Sacharidy
579 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, lehce vmícháme rozšlehané žloutky a směs kakaa, škrobu a cukru. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 2V mezičase připravíme krémy. Na oříškový krém v mléce rozšleháme škrob s cukrem, žloutek a svaříme za stálého míchání. Směs necháme prochladnout a vmícháme po částech máslo a opražené mleté oříšky. Na smetanový krém dobře ušleháme smetanu se ztužovačem.
- 3Upečený vychladlý korpus natřeme oříškovým krémem a necháme dobře ztuhnout. Na krém navršíme ušlehanou šlehačku a přelijeme polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády s olejem ve vodní lázni. Před podáváním necháme dort dobře ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.