Kakaový koláč s hruškami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme postupně vejce, až spotřebujeme všechna. Opatrně přimícháme mouku, kakao, přilijeme mléko a zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a uhladíme. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, dužinu rozkrájíme na plátky a upravíme na povrch těsta. Formu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu. Koláč by měl být na dotek pružný.
  • 2
    Nakonec ho necháme vychladnout, pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.