Kakaový koláč s hruškami
80 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 150gramůSamokypřicí mouka
- 3kusyVejce slepičí
- 15gramůKakao
- 25mililitrůMléko polotučné
- 250gramůHrušky
- 20gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme postupně vejce, až spotřebujeme všechna. Opatrně přimícháme mouku, kakao, přilijeme mléko a zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a uhladíme. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, dužinu rozkrájíme na plátky a upravíme na povrch těsta. Formu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu. Koláč by měl být na dotek pružný.
- 2Nakonec ho necháme vychladnout, pokrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.