Kakaový koláč s jablky pro celiatiky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 100mililitrůOlej stolní
    • 120gramůMouka bezlepková
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceKakao
    • 7kusůJablka
    • 20gramůCukr vanilka
    • 150gramůCukr krystal
    • 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme.
  • 2
    Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao.
  • 3
    Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem.
  • 4
    Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky
  • 6
    a v troubě dopečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.