Kakaový koláč s jablky pro celiatiky
60 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 100mililitrůOlej stolní
- 120gramůMouka bezlepková
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 7kusůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr krystal
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme.
- 2Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao.
- 3Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem.
- 4Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky
- 6a v troubě dopečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.