Kakaový nákyp
65 min.
Ingredience
- 70gramůCukr krupice
- 30gramůKakao - prášek
- 1lžíceMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Přidáme kakao, rozmíchané se lžící vlažného mléka, dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
- 2Nákyp vložíme do vymazané, hrubou moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.