Kakaový pudink s makronkami
80 min.
Ingredience
- 3lžíceKakao
- 180gramůMakronky
- 4centilitryRum
- 120gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme 6 lžic mléka a rozmícháme v něm kakao. Zbytek mléka na plotně zahřejeme a přidáme do něj rum.
- 2150 g makronek rozdrobíme na drobné kousky. Vsypeme je do rozpuštěného kakaového prášku a přidáme horké mléko s rumem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
- 3Do kastrolu vsypeme 100 g cukru a vlijeme 2 lžíce vody. Necháme zkaramelizovat a vzniklý karamel vlijeme do nahřáté nákypové formy.
- 4Předehřejeme troubu na 200 °C. Do hlubokého plechu vlijeme vrstvu vody vysokou asi 1 centimetr a vložíme do trouby.
- 5V misce ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháváme do žloutkového krému střídavě tuhý sníh a rumovo-mléčnou směs rozpuštěných makronek.
- 6Vzniklou hmotou naplníme nákypovou formu a vložíme ji na plech do vodní lázně. 1 hodinu pečeme, po 40 minutách pečení přikryjeme povrch alobalem.
- 7Upečený pudink necháme nejdříve vychladnout na pokojové teplotě a potom 4 hodiny v chladničce. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vody, aby se obsah dobře uvolnil a potom vyklopíme do mísy.
- 8Ušleháme smetanu a cukrářským sáčkem zdobíme povrch pudinku. Podáváme se zbytkem nerozdrcených makronek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.