Kakaový sněhový krém
30 min.
Ingredience
- 2lžíceKakao - prášek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 150gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny.
- 2Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lijeme za stálého míchání svařený cukr tenkým praménkem. Sníh šleháme do zchladnutí, poté po částech přidáme k utřeným žloutkům.
- 3Krém upravíme do pohárů a zdobíme cukrářskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.