Kakaový sněhový krém

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosáté kakao rozmícháme s vlažným mlékem na hustou kaši. Přidáme žloutky a třeme do pěny.
  • 2
    Do kastrůlku dáme cukr, přilijeme lžíci vody a svaříme tzv. "na nit". Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého lijeme za stálého míchání svařený cukr tenkým praménkem. Sníh šleháme do zchladnutí, poté po částech přidáme k utřeným žloutkům.
  • 3
    Krém upravíme do pohárů a zdobíme cukrářskými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.