Kalamáry grilované

15 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
823 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.
  • 2
    Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.
  • 3
    Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.