Kalamáry grilované
15 min.
Ingredience
- 600gramůKalamáry
- 70gramůCitrony
- 10gramůSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
823 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.
- 2Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.
- 3Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.