Kalíšky dvou čokolád

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůČokoláda mléčná
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 5lžičekCukr moučkový
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 20mililitrůBrandy
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
15 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tmavou čokoládu rozlámeme na kostičky a dáme do malé žáruvzdorné misky. Tu ponoříme do teplé vody a počkáme, dokud se čokoláda nerozteče. Do misky přidáme žloutky, mléko, brandy a cukr. Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny promíchaly.
  • 2
    Směs rozdělíme do kalíšků, které dáme na půl hodiny vychladit do mrazáku.
  • 3
    Mezitím vyšleháme smetanu, smícháme ji s nastrouhanou bílou čokoládou a necháme ztuhnout v ledničce.
  • 4
    Směsí s bílou čokoládou ozdobíme vychlazené kalíšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.