Kanárské brambory

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramBrambory salátové
    • 100gramůSůl mořská
    • 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Vápník
23 mg
Magnézium
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé salátové brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Posypeme hrubou mořskou solí a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Hrncem během vaření několikrát zatřeseme, aby se sůl rovnoměrně rozdělila.
  • 2
    Vodu z uvařených brambor slijeme, hrnec postavíme mimo plotnu a brambory v něm necháme bez pokličky odpařit. Hrncem opět několikrát zatřeseme. Slupky na bramborách se zvolna svraští a potáhnou se bílou vrstvou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.