Kandovaná kůra

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5litrVoda pitná
    • 400gramůCukr krupice
    • 0,5kilogramPomerančová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
13 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme na čtverečky pomerančovou kůru a 3 dny máčíme ve studené vodě, každý den vodu měníme.
  • 2
    Po 3 dnech přecedíme kůru a vaříme asi hodinu v cukrovém roztoku na mírném ohni.
  • 3
    Další hodinu necháme zchladnout a 24 hodin necháme proslazovat v roztoku.
  • 4
    Poté uvaříme na hustý sirup.
  • 5
    Rozložíme kůru, necháme zaschnout a obalujeme v krystalovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.