Kandované brambory

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 700gramůBrambory sladké (Batáty)
    • 3lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 80gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1lžíceSherry brandy
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty dobře omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a nakrájíme na širší plátky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme citrónovou šťávu a přisypeme cukr. Jakmile se cukr rozpustí, podlijeme brandy a přidáme plátky brambor. Lehce promícháme a dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Zdobíme strouhanou citrónovou kůrou.
  • 4
    Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.