Kandované citrónové plátky
50 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 5,5decilitrůVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 240gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
14Postup přípravy
- 1Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.
- 2Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.