Kandované citrónové plátky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
79 kcal
Sacharidy
21 g
Vláknina
674 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony důkladně omyjeme pod tekoucí teplou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku vaříme vodu s medem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vložíme připravené citrónové plátky, zamícháme.
  • 2
    Přiklopíme poklicí, na mírném ohni za občasného míchání povaříme 40 - 45 minut. Po uvaření plátky vybereme ze sladkého nálevu a necháme je v sítu okapat. Naskládáme je na mřížku, kterou položíme na plech. Vložíme do nahřáté trouby, tu ihned vypneme. Citrónové plátky necháme v troubě celou noc vyschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.