Kandovaný zázvor s pistáciemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
102 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 100C.
  • 2
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.
  • 3
    V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý.
  • 4
    Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.