Kandovaný zázvor s pistáciemi
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyZázvor celý
- 100gramůPistácie
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
102 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 100C.
- 2Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.
- 3V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý.
- 4Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.