Kapr v pikantní marinádě
27 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 60mililitrůVíno bílé
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
616 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z kapra očistíme a pokrájíme na dvoucentimetrové proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, v misce promícháme s vínem, sójovou omáčkou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a zázvorem. Marinádou přelijeme kousky kapra a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
- 2Marinované kousky vyjmeme z marinády a zprudka ze všech stran osmažíme na oleji. Usmažené kousky vyjmeme, do pánve vlijeme zbytek marinády a chvilku povaříme.
- 3Do marinády vrátíme rybu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.