Kapučíno pěna
34 min.
Ingredience
- 30gramůČokoláda hořká
- 150gramůMascarpone
- 50gramůCukr moučkový
- 60mililitrůVoda pitná
- 5gramůKáva Espresso
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na ozdobení
- 30gramůČokoláda hořká
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
- 2Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
- 3Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.