Kapučíno pěna

34 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůČokoláda hořká
    • 150gramůMascarpone
    • 50gramůCukr moučkový
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 5gramůKáva Espresso
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
  • Na ozdobení
    • 30gramůČokoláda hořká
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
  • 2
    Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
  • 3
    Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.