Kapucínské čtverečky
70 min.
Ingredience
- 225gramůMáslo čerstvé
- 225gramůČokoláda hořká
- 700gramůCukr krupice
- 225gramůOřechy vlašské
- 30gramůKáva instantní
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme máslo i čokoládu až se rozpustí, směs bude hladká, poté odstavíme, metlou vmícháme cukr a vejce. Přidáme ořechy, mouku, kávu a skořici.
- 2Směs dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti 33 x 23 cm.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 - 50 minut. Necháme zcela vychladnout, z vychladlého plátu nakrájíme napříč 6 pruhů. Každý pruh rozřízneme na 4 kusy, každý čtvereček posypeme moučkovým cukrem a uložíme v jedné vrstvě do uzavřené dózy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.