Karamel
30 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Cukr
29 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho zkaramelizovat. Je dobré cukr občas zamíchat, aby se nepřipálil.
- 2Když je cukr zkaramelizovaný, vmícháme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Poté přilijeme smetanu. Cukr ztvrdne, stále mícháme, až se cukr rozvaří, cukr se rozpustí. Vzniklý řídký karamel přecedíme přes drátěný cedník do sklenice, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
- 3Hotový karamel má konzistenci husté omáčky. Vychladlý karamel uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.