Karamel

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Cukr
29 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho zkaramelizovat. Je dobré cukr občas zamíchat, aby se nepřipálil.
  • 2
    Když je cukr zkaramelizovaný, vmícháme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Poté přilijeme smetanu. Cukr ztvrdne, stále mícháme, až se cukr rozvaří, cukr se rozpustí. Vzniklý řídký karamel přecedíme přes drátěný cedník do sklenice, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
  • 3
    Hotový karamel má konzistenci husté omáčky. Vychladlý karamel uchováváme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.