Karamel s vlašskými ořechy

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
402 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku smícháme cukr s melasou, změklé máslo a teplé mléko. Zvolna zahříváme za stálého míchání k bodu varu, ale nevaříme. Zahříváme tak dlouho, až troška směsi po vhození do studené vody utvoří kuličku.
  • 2
    Směs nalijeme na máslem vymazaný plech, po prochladnutí do ní zapracujeme vanilkovou tresť a nahrubo nasekané ořechy. Urovnáme ji na plechu a necháme úplně vychladnout.
  • 3
    Karamel krájíme na malé čtverečky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.