Karamel s vlašskými ořechy
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMelasa
- 1lžičkaTresť vanilková
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,25šálekCukr krupice
- 0,67šálekMléko plnotučné
- 0,5šálekOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
402 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku smícháme cukr s melasou, změklé máslo a teplé mléko. Zvolna zahříváme za stálého míchání k bodu varu, ale nevaříme. Zahříváme tak dlouho, až troška směsi po vhození do studené vody utvoří kuličku.
- 2Směs nalijeme na máslem vymazaný plech, po prochladnutí do ní zapracujeme vanilkovou tresť a nahrubo nasekané ořechy. Urovnáme ji na plechu a necháme úplně vychladnout.
- 3Karamel krájíme na malé čtverečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.