Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů
20 min.
Ingredience
- 75gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 375mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
188 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu ohřejeme 1 lžíci vody s cukrem a necháme zkaramelizovat dozlatova.
- 2Karamel zalijeme pomerančovou šťávou a omáčku zvolna zredukujeme asi o třetinu.
- 3Nakonec omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve lžíci vody a ochutíme likérem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.