Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 75gramůCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
    • 375mililitrůPomerančová šťáva
    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
    • 4lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
188 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu ohřejeme 1 lžíci vody s cukrem a necháme zkaramelizovat dozlatova.
  • 2
    Karamel zalijeme pomerančovou šťávou a omáčku zvolna zredukujeme asi o třetinu.
  • 3
    Nakonec omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve lžíci vody a ochutíme likérem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.