Karamelizované podzimní ovoce
30 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 3kusyHrušky
- 4kusyŠvestky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 2lžícePomerančová šťáva
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.
- 3Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.
- 4Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.