Karamelizované podzimní ovoce

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.
  • 3
    Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.
  • 4
    Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.