Karamelizované pomeranče

50 min.
Itálie

Ingredience

    • 4kusyPomeranče
    • 300gramůCukr krupice
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ostatní pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Proužky kůry necháme okapat a usušit.
  • 2
    V hlubší pánvi smícháme cukr a 340 ml vody. Na středním plameni vaříme, až se cukr rozpustí. Usušené proužky přidáme na pánev.
  • 3
    Sirup vaříme odkrytý asi 10 minut, až budou proužky lesklé, vyndáme na naolejovaný talíř. Pánev vrátíme na oheň a vaříme do zlatohnědé barvy. Odstavíme, přilijeme zbytek vody, vrátíme na oheň a vaříme, až se cukr rozpustí. Odstavíme a přimícháme brandy.
  • 4
    Plátky pomeranče rozmístíme na mísu a polijeme vychladlým sirupem. Pomerančové proužky položíme navrch a necháme několik hodin nebo přes noc v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.