Karamelizovaný ananas se sorbetem
50 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 175gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 300gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 mg
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Ananas oloupeme, rozkrájíme na kostky a rozmixujeme. Rozmixovanou dužinu vložíme do mušelínového ubrousku, který zavěsíme nad mísu, do které necháme vykapat šťávu.
- 2V rendlíku ve vodě rozpustíme 75 g cukru, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Cukrový sirup potom smícháme s vykapanou ananasovou šťávou a směs uložíme do mrazničky, kde z ní vznikne sorbet.
- 3V silnostěnném hrnci zahříváme zbývající cukr, až zkaramelizuje, přisypeme ananasovou dužinu, ve které za stálého míchání necháme karamel rozpustit. Dáme vychladnout a studenou ananasovou karamelovou směs rozdělíme do čtyř pohárů. Sorbet vyjmeme z mrazničky a naškrábeme.
- 4Na ananasový pohár navršíme jogurt, kopeček naškrábaného sorbetu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.