Karamelizovaný ananas se sorbetem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusAnanas
    • 175gramůCukr krupice
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 300gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 mg
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananas oloupeme, rozkrájíme na kostky a rozmixujeme. Rozmixovanou dužinu vložíme do mušelínového ubrousku, který zavěsíme nad mísu, do které necháme vykapat šťávu.
  • 2
    V rendlíku ve vodě rozpustíme 75 g cukru, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Cukrový sirup potom smícháme s vykapanou ananasovou šťávou a směs uložíme do mrazničky, kde z ní vznikne sorbet.
  • 3
    V silnostěnném hrnci zahříváme zbývající cukr, až zkaramelizuje, přisypeme ananasovou dužinu, ve které za stálého míchání necháme karamel rozpustit. Dáme vychladnout a studenou ananasovou karamelovou směs rozdělíme do čtyř pohárů. Sorbet vyjmeme z mrazničky a naškrábeme.
  • 4
    Na ananasový pohár navršíme jogurt, kopeček naškrábaného sorbetu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.