Karamelo-čokoládové kalíšky
20 min.
Ingredience
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMléko kondenzované karamelové
- 3lžíceRum
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Cukr
74 mg
Vápník
52 mg
Postup přípravy
- 1Hořkou čokoládu nalámeme na kousky do mixéru a rozmixujeme.
- 2Mléko i smetanu nalijeme do hrnce, zahřejeme pod bod varu, poté nalijeme do mixéru k čokoládové drti.
- 3Necháme minutu stát, aby se čokoláda rozpustila, poté za stálého šlehání přimícháme vejce a ještě asi minutu šleháme.
- 4Následně do mixéru přidáme karamelové kondenzované mléko, rum a znova šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v jemný krém.
- 5Připravíme si skleničky a pomocí stěrky je plníme karamelovo-čokoládovým krémem.
- 6Před podáváním zdobíme ještě šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.