Karamelo-čokoládové kalíšky

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVejce slepičí
    • 250gramůMléko kondenzované karamelové
    • 3lžíceRum
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 180gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Cukr
74 mg
Vápník
52 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkou čokoládu nalámeme na kousky do mixéru a rozmixujeme.
  • 2
    Mléko i smetanu nalijeme do hrnce, zahřejeme pod bod varu, poté nalijeme do mixéru k čokoládové drti.
  • 3
    Necháme minutu stát, aby se čokoláda rozpustila, poté za stálého šlehání přimícháme vejce a ještě asi minutu šleháme.
  • 4
    Následně do mixéru přidáme karamelové kondenzované mléko, rum a znova šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v jemný krém.
  • 5
    Připravíme si skleničky a pomocí stěrky je plníme karamelovo-čokoládovým krémem.
  • 6
    Před podáváním zdobíme ještě šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.