Karamelová jablka II

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyJablka
    • 200gramůCukr krupice
    • 450mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceSolamyl
    • 1lžíceDžem meruňkový
    • 1hrstVlašské ořechy
    • 250mililitrůSmetana ke šlehání
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku zvolna zahříváme cukr, až se rozpustí, po částech přilijeme horkou vodu a dál zahříváme a stále mícháme, až se vše dokonale spojí. Do karamelové lázně vložíme oloupaná jablka, ze kterých jsme opatrně vydlabali jadřince.
  • 2
    Krátce je povaříme a neustále je poléváme karamelem, aby do sebe vtáhla jeho chuť. Jablka nesmíme rozvařit, musí zůstat vcelku a pevná. Opatrně je vyjmeme, necháme vychladnout a otvory po jadřincích naplníme směsí džemu a ořechů.
  • 3
    Zbylý karamel smícháme se solamylem a svaříme do hustoty krému. Tím jablka přelijeme a ještě doplníme čepicí do tuha ušlehané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.