Karamelová jablka II
25 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 200gramůCukr krupice
- 450mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceDžem meruňkový
- 1hrstVlašské ořechy
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zvolna zahříváme cukr, až se rozpustí, po částech přilijeme horkou vodu a dál zahříváme a stále mícháme, až se vše dokonale spojí. Do karamelové lázně vložíme oloupaná jablka, ze kterých jsme opatrně vydlabali jadřince.
- 2Krátce je povaříme a neustále je poléváme karamelem, aby do sebe vtáhla jeho chuť. Jablka nesmíme rozvařit, musí zůstat vcelku a pevná. Opatrně je vyjmeme, necháme vychladnout a otvory po jadřincích naplníme směsí džemu a ořechů.
- 3Zbylý karamel smícháme se solamylem a svaříme do hustoty krému. Tím jablka přelijeme a ještě doplníme čepicí do tuha ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.