Karamelová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
45 g
Cukr
37 g
Vápník
72 g
Postup přípravy
- 1Cukr upálíme na karamel, zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud se nerozpustí.
- 2V mléce rozmícháme žloutky a Solamyl a nalijeme do vařícího karamelu. Mícháme do zhoustnutí.
- 3Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.
- 4Zmrzlinu můžeme také zmrazit v ledničce v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.