Karamelové misky

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 175gramůCukr krystal
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 4kusyVejce slepičí
    • 30gramůCukr vanilka
    • 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Cukr
29 g
Vápník
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme cukr s vodou a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a vaříme bez míchání dozlatova. Rozdělíme do mističek.
  • 2
    V míse ušleháme vejce a vanilkový cukr. Ohřejeme mléko a za stálého míchání do něj nalijeme směs. Přelijeme do mističek.
  • 3
    Mističky dáme na pekáč a přidáme tolik vody, aby sahala do poloviny mističek. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 160°C, až je krém na dotek pevný. Necháme vychladnout, poté dáme na 8 hodin do
  • 4
    chladničky. Porce vyklopíme na talířky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.