Karamelové řezy s čokoládou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMáslo čerstvé
    • 180gramůCukr krupice
    • 3lžíceSirup kukuřičný
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 350mililitrůMléko zahuštěné slazené
    • 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
984 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umixujeme 120 g másla, mouku a 60 g cukru, až vznikne měkké těsto. To natlačíme do vymazané dortové formy.
  • 2
    Korpus pečeme přibližně dvacet minut dozlatova.
  • 3
    Smícháme si 180 g másla, 120 g cukru, sirup a mléko, zahřejeme je na ohni a poté, co se cukr rozpustí, povaříme směs sedm minut do zhoustnutí. Směs nalijeme na upečený korpus ve formě a celý ho uložíme do ledničky.
  • 4
    Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a po vychladnutí ji nalijeme do formy na ztuhlé řezy. Znovu ji uložíme do ledničky a po úplném ztuhnutí dort nakrájíme na dvacet řezů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.