Karamelové řezy s čokoládou
45 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3lžíceSirup kukuřičný
- 200gramůČokoláda hořká
- 350mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
984 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Umixujeme 120 g másla, mouku a 60 g cukru, až vznikne měkké těsto. To natlačíme do vymazané dortové formy.
- 2Korpus pečeme přibližně dvacet minut dozlatova.
- 3Smícháme si 180 g másla, 120 g cukru, sirup a mléko, zahřejeme je na ohni a poté, co se cukr rozpustí, povaříme směs sedm minut do zhoustnutí. Směs nalijeme na upečený korpus ve formě a celý ho uložíme do ledničky.
- 4Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a po vychladnutí ji nalijeme do formy na ztuhlé řezy. Znovu ji uložíme do ledničky a po úplném ztuhnutí dort nakrájíme na dvacet řezů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.