Karamelové tyčinky s rýžovými křupinkami

34 min.
Evropa

Ingredience

    • 225gramůBonbóny karamelové
    • 55gramůRýžové křupky
    • 335gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Cukr
18 g
Vápník
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 20 x 10 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
  • 2
    Vybalíme karamely z papíru a dáme je do misky vhodné pro mikrovlnnou troubu. Opatrně bonbony rozehřejeme a rozteklé karamely nalijeme do připravené zapékací mísy a na 45 minut je dáme do chladničky ztuhnout. Pak karamel nakrájíme po šířce na 8 tyčinek o rozměrech přibližně 10 x 2,5 cm. Dáme je znovu ztuhnout do chladničky, aby byly velmi pevné.
  • 3
    Do mělké mísy vložíme rýžové křupinky. Ztuhlou karamelovou tyčinku ponoříme do temperované čokolády, necháme přebytečnou čokoládu odkapat a tyčinku obalíme v rýžových křupinkách. Odložíme ji na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Stejně postupujeme s ostatními tyčinkami. Na plechu je pak vložíme na 30 minut do chladničky.
  • 4
    Tyčinky znovu namočíme do čokolády tak, aby rýžové křupinky byly zcela zakryté, čokoládu necháme ztuhnout.
  • 5
    Takto připravené tyčinky můžeme v uzavřené vzduchotěsné nádobě uchovat až měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.