Karamelový nákyp s oříšky

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
728 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme krupicový cukr, zahříváme, až se cukr rozpustí a začne lehce hnědnout, přisypeme drcené lískové oříšky, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme moučkový cukr, mouku a přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Do chladnoucí směsi vmícháme máslo, rozkvedlané žloutky, roztlučený karamel a nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Hmotu vložíme do vymazané formy a pečeme 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.