Karamelový nákyp s oříšky
75 min.
Ingredience
- 30gramůCukr krupice
- 30gramůOřechy lískové
- 100mililitrůMléko polotučné
- 35gramůCukr moučkový
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 12gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
728 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme krupicový cukr, zahříváme, až se cukr rozpustí a začne lehce hnědnout, přisypeme drcené lískové oříšky, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.
- 2Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme moučkový cukr, mouku a přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Do chladnoucí směsi vmícháme máslo, rozkvedlané žloutky, roztlučený karamel a nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Hmotu vložíme do vymazané formy a pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.