Karamelový pstruh
25 min.
Ingredience
- 50gramůCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyPstruh
- 1kusZelí čínské
- 1kusCitrony
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 120gramůRýže Basmati
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
34 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka.
- 2Rýži uvaříme podle návodu.
- 3Cukr a trochu vody rozpouštíme na velmi mírném plameni. Poté zvýšíme teplotu a přidáme rybí omáčku, většinu chilli a další lžíci vody. Až je směs sirupovitá, přidáme pstruha nakrájeného na filety. Nejprve kůží dolů. Poté přidáme čínské zelí nakrájené na proužky. Dusíme 5 minut.
- 4Poté odstavíme, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme s rýží, posypané koriandrem, zázvorem, zbývajícím chilli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.