Karamelový puding s medem

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme karamel: na pánev nasypeme 100g cukru, přidáme med a vodu. Směs pomalu zahříváme a mícháme do doby, až se vše rozpustí a vznikne hustá omáčka. Pokud by nám směs začla tuhnout, zvýšíme na chvilku teplotu. Poté karamel nalijeme do připravených formiček, které jsme předem vložily do hlubšího plechu. Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    V misce vyšleháme žloutky se 100g cukru do pěny. Do menšího kastrólku nalijeme mléko, přimícháme semínka z celého vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme mléko téměř k varu, poté ho odstavíme z plotny. Pomalu teplé mléko přiléváme do žloutkové pěny a důkladně vše promícháme. Vzniklý krém nalijeme do formiček na karamel.
  • 3
    Plech opatrně vložíme do předehřáté trouby na 180°C, k formičkám přilijeme opatrně do 2/3 vařící vodu a pečeme 5 minut. Pak snížíme teplotu na 160°C a pomalu puding pečeme 35-40 minut dozlatova.
  • 4
    Po upečení puding vyklopíme z formiček na dezerní talířky, ozdobíme podle chuti a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.