Karamelový puding se šlehačkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 16kusůCukr kostkový
    • 1špetkaVanilka mletá
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 0,25litrVoda pitná
    • 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
    • 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Cukr
6 g
Vápník
116 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut.
  • 3
    Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.