Karamelový puding se šlehačkou
75 min.
Ingredience
- 16kusůCukr kostkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 4lžičkyCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Cukr
6 g
Vápník
116 g
Postup přípravy
- 1Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout.
- 2Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut.
- 3Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.