Karbanátky z rybího filé s omáčkou
45 min.
Ingredience
- 450gramůFilé rybí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceKari pasta
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyChilli paprička
- 1kusKoriandr čerstvý
- 120gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 50mililitrůOcet vinný
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,25kusOkurka salátová
- 2kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.
- 2Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.
- 3V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.
- 4V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.
- 5Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.