Karbanátky z rybího filé s omáčkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixeru rozmixujeme do hladké hmoty rybí filé s bílkem, kari pastu a natrhané listy papedy. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme do ní drobně pokrájené fazolky, posekaný svazek koriandru a jednu chilli papričku, z níž jsme odstranili semena a pokrájeli ji nadrobno.
  • 2
    Z hmoty vlhkou rukou utvoříme menší karbanátky, které rozložené na tácu necháme půl hodiny odpočinout v chladu.
  • 3
    V mezičase si připravíme omáčku na namáčení. V rendlíku rozpustíme za stálého míchání na mírném plameni cukr v octě s vodou. Poté přidáme malou mrkev nakrájenou na krátké špalíčky a zhruba 5 cm oloupanou okurku, z níž jsme vykrojili semena a nakrájeli je také na krátké špalíčky. Hned odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
    V hlubší pánvi na oleji po obou stranách smažíme rybí karbanátky, odložíme je do mísy na ubrousky a držíme je v teple.
  • 5
    Karbanátky podáváme s malým proužkem chilli papričky bez semen a v misce omáčku, kterou podle uvážení můžeme ohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.