Kari pasta chiang mai

20 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
22 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší pánvičce pražíme asi minutu semínka koriandru. Pak je z pánve vyjmeme a tentýž postup opakujeme se semínky kmínu. V mixéru pak oboje umixujeme na prášek.
  • 2
    Chilli papričky zbavíme stopek a podélně je rozkrojíme ostrým nožem. Vyjmeme z nich semínka a papričky namočíme na cca 2 minuty do horké vody, aby změkly. Poté vodu slijeme a papričky nahrubo nasekáme.
  • 3
    V mixéru umixujeme galgán, chilli papričky, voňatku (trávu) citronovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu.
  • 4
    Pak přidáme garnátovou pastu, mletý koriandr, kmín a skořici. Vše ještě chvíli mixujeme, aby pasta byla co nejhladší. V případě, že se suroviny nepojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.