Kari pasta chiang mai
20 min.
Ingredience
- 1kusKoriandr čerstvý
- 2lžičkyKmín celý
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1kusGalgan
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 5lžičekSkořice mletá
- 1kusCitronová tráva
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
22 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V menší pánvičce pražíme asi minutu semínka koriandru. Pak je z pánve vyjmeme a tentýž postup opakujeme se semínky kmínu. V mixéru pak oboje umixujeme na prášek.
- 2Chilli papričky zbavíme stopek a podélně je rozkrojíme ostrým nožem. Vyjmeme z nich semínka a papričky namočíme na cca 2 minuty do horké vody, aby změkly. Poté vodu slijeme a papričky nahrubo nasekáme.
- 3V mixéru umixujeme galgán, chilli papričky, voňatku (trávu) citronovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu.
- 4Pak přidáme garnátovou pastu, mletý koriandr, kmín a skořici. Vše ještě chvíli mixujeme, aby pasta byla co nejhladší. V případě, že se suroviny nepojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.