Karibské zázvorové pivo

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
1 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný zázvor nastrouháme do velké mísy. Přidáme plátky omytého citronu, smetanu a cukr. V šálku vlažné vody se špetkou cukru rozmícháme sušené droždí a připravíme kvásek. Zbylou vodu převaříme a nalijeme na směs zázvoru a cukru. Po vychladnutí vmícháme kvásek, přikryjeme a necháme stát 2 dny. Potom pivo scedíme a stočíme do čistých lahví. V chladničce vydrží zázvorové pivo až 1 týden, nejlépe chutná asi po 2 dnech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.