Karlovarské koláčky se sněhovou pusinkou
0 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 180gramůCukr krupice
- 70gramůCukr moučkový
- 140gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3506 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
152 g
Sacharidy
465 g
Vláknina
10 g
Cukr
247 g
Postup přípravy
- 1Zpracujeme na vále mouku, tuk, cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřící prášek.
- 2Vyválíme ne příliš tenký plát těsta.
- 3Vykrájíme kulaté tvary, které upečeme na vymazaném plechu. Nesmějí být zcela upečené. Vyndáme je z trouby, necháme prochladnout a každý tvar potřeme na povrchu marmeládou.
- 4Potřené dáme znovu na plech.
- 5Na každé kolečko nastříkáme sáčkem s ozdobnou trubičkou pusinku z pevného sněhu.
- 6Pevný sníh pripravíme ušleháním bílků s cukrem.
- 7Vložíme znovu do předehřáté trouby a když pusinky zezlátnou, jsou hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.