Kaše z dýně
20 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 300gramůDýně
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceZelenina kořenová
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- 2Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou.
- 3Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 13. 10. 2016
Kaše z dýně
Dobrý recept doporučuji!