Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve
25 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůTuřín
- 120gramůTykev
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve.
- 2Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká.
- 3Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.