Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve.
  • 2
    Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká.
  • 3
    Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.