Kaše z naklíčeného žita

7 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
17 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si naklíčíme žitná zrna. Žito nasypeme do hlubokého talíře a zalijeme studenou vodou. Vodu každý den vyměňujeme, abychom se zbavili kyseliny fytové, která se při klíčení uvolňuje. Klíčky jsou viditelné asi za tři dny.
  • 2
    Naklíčená zrna dáme do sítka a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Spolu s mletou skořicí, fenyklem a vodou dáme do mixéru a mixujeme asi tři minuty. Postupně do mixéru přiléváme sojové mléko a přisypáváme žitnou mouku.
  • 3
    Takto připravenou směs nalijeme do hrnce a vaříme asi 2 minuty, kdy nám kaše zhoustne. Chceme-li kaši řídkou, mouku nepřidáváme.
  • 4
    Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě přisladíme medem a dochutíme sekanými ořechy. Pro děti lze kaši obarvit kakaovým práškem. Můžeme přizdobit i strouhaným kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.