Kaše z naklíčeného žita
7 min.

Ingredience
- 150gramůŽito
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 8gramůKakao - prášek
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceKokos sušený
- 1lžíceMed včelí
- 60mililitrůMléko sójové
- 30gramůMouka žitná bílá
- 0,5lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
17 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si naklíčíme žitná zrna. Žito nasypeme do hlubokého talíře a zalijeme studenou vodou. Vodu každý den vyměňujeme, abychom se zbavili kyseliny fytové, která se při klíčení uvolňuje. Klíčky jsou viditelné asi za tři dny.
- 2Naklíčená zrna dáme do sítka a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Spolu s mletou skořicí, fenyklem a vodou dáme do mixéru a mixujeme asi tři minuty. Postupně do mixéru přiléváme sojové mléko a přisypáváme žitnou mouku.
- 3Takto připravenou směs nalijeme do hrnce a vaříme asi 2 minuty, kdy nám kaše zhoustne. Chceme-li kaši řídkou, mouku nepřidáváme.
- 4Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě přisladíme medem a dochutíme sekanými ořechy. Pro děti lze kaši obarvit kakaovým práškem. Můžeme přizdobit i strouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.