Kaše z rýže basmati
20 min.
Ingredience
- 80gramůRýže Basmati
- 2decilitryMléko rýžové
- 1špetkaSkořice mletá
- 350mililitrůVoda pitná
- 100gramůKompot švestkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.
- 2Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.
- 3Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.