Kaštanová bábovka
55 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 80gramůMouka z jedlých kaštanů
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka polohrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSolamyl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z vajec a cukru ušleháme šlehačem pěnu. Během šlehání přidáváme postupně oba druhy mouky, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
- 2Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 30min. Po vyjmutí necháme bábovku 2min odpočinout, poté vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- 3Těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem a kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.