Kaštanová pěna s pusinkami
55 min.
Ingredience
- 200gramůKaštany jedlé
- 120gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda na vaření
- 5gramůŽelatina
- 30mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůNektarinka
- Pusinky
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Kaštany uvaříme, oloupeme a umeleme na prášek. Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme do šlehačky a dáme do lednice. Čokoládu nalámeme do kovové misky, tu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni necháme rozpustit. Želatinu rozmícháme v malém množství vody a zahřejeme, aby se rozpustila. Nesmí přejít varem. Vejce vyklepneme do jiné kovové misky a ve vodní lázni je vyšleháme, až začnou tuhnout. Šlehačku vyndáme z lednice, opatrně a zvolna do ní přimícháme kaštanový prášek, velmi pomalu přiléváme želatinovou vodu, stále zvolna mícháme, přimícháme čokoládu, vejce, zvolna ale důkladně vše promícháme a dáme ztuhnout do lednice.
- 2Z bílků vyšleháme tužší sníh, přimícháme pomalu moučkový cukr a tvořítkem z něj vyrobíme pusinky, které na plechu v troubě usušíme.
- 3Vychladlé pusinky upravíme na talířky, ozdobíme kaštanovou pěnou, ozdobíme plátky nektarinky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.