Kaštanová pěna s pusinkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany uvaříme, oloupeme a umeleme na prášek. Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme do šlehačky a dáme do lednice. Čokoládu nalámeme do kovové misky, tu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni necháme rozpustit. Želatinu rozmícháme v malém množství vody a zahřejeme, aby se rozpustila. Nesmí přejít varem. Vejce vyklepneme do jiné kovové misky a ve vodní lázni je vyšleháme, až začnou tuhnout. Šlehačku vyndáme z lednice, opatrně a zvolna do ní přimícháme kaštanový prášek, velmi pomalu přiléváme želatinovou vodu, stále zvolna mícháme, přimícháme čokoládu, vejce, zvolna ale důkladně vše promícháme a dáme ztuhnout do lednice.
  • 2
    Z bílků vyšleháme tužší sníh, přimícháme pomalu moučkový cukr a tvořítkem z něj vyrobíme pusinky, které na plechu v troubě usušíme.
  • 3
    Vychladlé pusinky upravíme na talířky, ozdobíme kaštanovou pěnou, ozdobíme plátky nektarinky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.