Kaštanová rýže

30 min.
Rakousko

Ingredience

    • 120gramůCukr moučkový
    • 500gramůKaštany jedlé
    • 2lžíceRum
    • 1kusCukr vanilka
    • 1litrVoda pitná
    • 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
63 g
Cukr
20 g
Vápník
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedlé kaštany vložíme do vody a uvaříme doměkka. Nakrájíme je, vyloupneme dužinu a prolisujeme ji přes síto. Necháme vychladnout.
  • 2
    Dužinu smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem.
  • 3
    Na talířky dáme vždy porci ušlehané smetany a posypeme ji kaštanovou hmotou, prolisovanou přes struhadlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.