Kaštanová zmrzlina

15 min.

Ingredience

    • 120gramůCukr krupice
    • 439gramůKaštanové pyré
    • 2lžíceMartell cognac
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku.
  • 2
    Lžící dáme směs do zlatých alobalových misek nebo mrazuvzdorných zapékacích misek. Zakryjeme a uložíme do mrazáku nejméně na 3 hodiny.
  • 3
    Před servírováním necháme dezert 10 minut v pokojové teplotě, aby trochu povolil. Můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a listy citroníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.