Kaštanová zmrzlina
15 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 439gramůKaštanové pyré
- 2lžíceMartell cognac
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku.
- 2Lžící dáme směs do zlatých alobalových misek nebo mrazuvzdorných zapékacích misek. Zakryjeme a uložíme do mrazáku nejméně na 3 hodiny.
- 3Před servírováním necháme dezert 10 minut v pokojové teplotě, aby trochu povolil. Můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a listy citroníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.